Hírek

Üdvözöljük a CEQUA Kft. honlapján!

 

1998 óta foglalkozunk szervezetfejlesztéssel. Eddig több mint 400 megbízónk számára bizonyítottuk a szaktudásunkat. Részletes referencia listánkban a legtöbb eddigi megbízásunkat megtalálja.

Látogassa meg az oldalunk ismertetőit:

a szervezetfejlesztés, képzés, szolgáltatások fül alatt részletes ismertetését adjuk annak, amiben jók vagyunk
cégünkről a vállalati profilból tájékozódhat
speciális szakterületünk a közigazgatás

Ha nem talált meg valamit, amire szüksége lett volna, vagy részletesebb információra, ajánlatra van szüksége, kérjük forduljon hozzánk személyesen, telefonon vagy e-mail útján.

Várjuk szíves jelentkezését!


Küldetésünk:

Szervezetfejlesztést végzünk az egyén, a csoport, a szervezet és a vezetés szintjén a rendszerek és folyamatok, az egyéni és csoportos készségek, valamint a vállalati kultúra fejlesztésére.

Mottónk:


"Legyen a változás izgalmas játék, amivel felszínre hozzuk az igazi értékeket."

 

Hírek

Az alábbiakban a legújabb munkáinkról és a szakmai tevékenységünkkel kapcsolatos eseményekről olvashat.


BCMS tréning a T-SYSTEMS-ben

Vezető infokommunikációs cégként a T-SYSTEMS kiemelt feladata az üzletmenet folytonosság biztosítása. Ennek egyik építőköve volt egy 2 napos tréning a vállalat szervezetfejlesztéssel foglalkozó szakembereinek. Közreműködtünk az oktatási program kidolgozásában és nagy sikerű lebonyolításában, amelyet a résztvevők kiemelkedő, 98 %-os megelégedettségi indexe is bizonyít.

A tréning időpontja: 2014. február

ISMS a Posta Elszámoló Központban

Projektvezetőként és a szakmai team aktív tagjaként részt vettünk a 2013. szeptemberben indult ISMS kiépítésében a közel 500 fős Posta Elszámoló Központban. A magas belső elvárásoknak a kiépített információbiztonsági irányítási rendszer minden tekintetben megfelelt a tanúsító auditon.

Befejezési határidő: 2014. március

Stratégiafejlesztés

A CEQUA Kft. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Megtiszteltetés, hogy részt vehettünk a világ legnagyobb civil szervezetéhez tartozó ROTARY 1911. district szervezeti stratégiájának kialakításában. Projektvezetőként és a szakmai team meghatározó tagjaként részt vettünk a környezeti diagnózis kialakításában, a kormányzóság célrendszerének kidolgozásában és a stratégia kialakításában, kommunikálásában.

A projekt befejezése: 2013. június 30.

Információbiztonság

2012. májusban elkezdődött egy megbízónk információbiztonsági irányítási rendszerének az ISO 27001 szabvány követelményei szerinti kiépítése, amelyet a projekt vezetőjeként, ill. irányítási rendszer-szakértőként támogattunk.

Az ISMS rendszert az auditor cég hibapont nélkül tanúsította le 2012. december 12-én.

Kompetencia fejlesztés

Az emberi erőforrás kiválasztás és a teljesítmény mérési és értékelési rendszer egyik pillére a dolgozóktól elvárt kompetenciák rendszere. Különösen fontos szerepe van a kompetenciáknak a tudásipar, azaz a felsőoktatás területén. Cégünk kidolgozta a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Magyarország legnagyobb magán felsőoktatási intézményének kompetencia modelljét és közreműködött annak bevezetésében az oktatók, a front-office és a back-office dolgozók körében.

2012. február 28.

A felsőoktatás fejlesztése

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 212 millió forint uniós támogatással célul tűzte ki a minőségi oktatási, tanulási környezet fejlesztését az integrált versenyképes universitas megteremtésével. A MOTÍVUM projekt tartalmazza a Főiskola szervezetfejlesztési feladatainak elvégzését is, amelyet közbeszerzési eljárás keretében a CEQUA nyert meg.

A projekt keretében megoldandó feladat a szervezeti kultúra felmérése és fejlesztése, a stratégiai horizonton fontos működési folyamatok továbbfejlesztése, kompetencia fejlesztés és az emberek közötti együttműködés fejlesztése.

2011. szeptember 26.

ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer felügyelete

A CEQUA partner a vevőközpontú működés továbbfejlesztésében

A Process Solutions Csoportot az Arthur Andersen alapította saját üzleti folyamat outsourcing (BPO) divíziójaként. Napjainkban a Process-Solutions Kft, Magyarország legnagyobb számviteli szolgáltatója.

Az először 2004-ben kidolgozott, és 2005-ben auditált minőségirányítási rendszert minden évben a CEQUA munkatársainak közreműködésével felügyeljük és készítjük fel az éves felügyeleti / megújító auditra.

A projekt befejezési határideje 2011. november 30.

Klaszter stratégia fejlesztése

Az INNOSTRADA Innovációs Klaszter 2011-ben célul tűzte ki az első ízben 2008-ban kidolgozott stratégiai programjának a felülvizsgálatát és aktualizálását, melyet a CEQUA munkatársainak bevonásával végez.

Az INNOSTRADA Innovációs Klaszter küldetése az innovációs szolgáltatók kollaboratív hálózatának felépítése, amely az egymást kiegészítő szolgáltatásaikat az innovációs értéklánc mentén együttműködő portfólióba szervezi, működteti, s ezáltal versenyképes, magas szintű hozzáadott értéket teremt.

A CEQUA azzal a szándékkal csatlakozott 2011-ben az INNOSTRADA Innovációs Klaszterhez, hogy az együttműködés által magas színvonalú innovációs szolgáltatóvá váljon.

2011. augusztus 18.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése

2011. február - július folyamán egy szakértői konzorcium tagjaként részt vettünk abban a szervezetfejlesztési projektben, amelynek célja volt a "Veszprém megyei Cholnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. felkészítése a PANNON Egészségügyi társulásban való részvételre."

A projekt eredmények beépülnek a Veszprém megyei egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztésének programjába.

2011. július 15.